A SÖR :-) Túl sok fajta sör nem volt, ezen kívül még csapoltak Heinekkent is, de azt bárhol lehet inni... Ez a sör kissé malátásabb volt a megszokottnál, kissé testesebb (talán a színén is lehet látni), de nagyon finom volt :-)


A Sayonara party ebédjén ez volt az előétel. Egyfajta vagdalthús volt.


Ez volt az egyik fő étel, olyan volt mint nálunk a pörkölt... azért a pörkölt jobb ;-)


Ez egy sonkás pizza volt, vékony tésztéval és gazdag feltéttel. Finoman volt fűszerezve.


A pénteki napon valamiféle búcsú-szerű volt Longevilleban, ahol a piacon sikerült pár fotót csinálnom. Az előtérben kenyér, hátrább franciakolbász (ez elég nagyszeműre darált húsokból állt és nem volt paprikával fűszerezve...


A “tenger gyümölcsei”... rákok, kagylók, csigák, halak, stb. széles választéka - nekem nem volt kimondottan egy aperitif...


Franciaországban kötelező a sajt (is)... volt belőle párfajta... és persze az ára is ott volt...


Újabb “tenger gyümölcsei”... szerencsére a képek a szagot nem tudják közvetíteni... :-)


És persze a halak széles skálája... lent a bal alsó sarokban a kék edényben az önmagában egy halfej... mekkora lehetett akkor a hal? :-O


További “gyümölcsök”...


Ezt a fajta bort ittuk aperitíf gyanánt. Édeskés fehér bor, de tényleg jó étvágyat csinál :-)


Sajna nem lett túl jó a kép, ez volt a főétel utáni “csemegézés”... sonkaszelet, kolbász szelet, vaj, egy szelet rózsaszín nem is tudom micsoda (talán jobb is hogy nem tudtam micsoda ;-) és természetesen rákocskák... ez utóbbit sikeresen elcseréltem Mickhaellel a sonkára :-)))


Ja, és volt mellé valami öntet is ezen a rózsaszín valamin... olyan margarinos-vajas valami volt, túl nagy benyomást nem tett rám :-)


Ez is egy főétel fajta volt (a francia pörkölt mellett); ez halszelet volt rántva és krumplipüré... nem volt rossz egyik sem, de számomra lehetett volna kissé fűszeresebb talán.


No erről fogalmam se volt hogy mi lehet... talán valami marhahús szelet sütve, sültkrumplival...


dcfc0101.jpg


Nos ez volt az utolsó fogás amit körbeadtak és csemegézgettek róla az emberkék... igen, az chamamber sajt (eredeti francia :-) meg mellé az a nagy lukú sajt (kissé kesernyés) volt mellé pedig vajkockák... persze hogy egyből ráraboltam a tálra :-)))


És végezetül maga a desszert... vaniliás híg pudingszerű krémben egy szelet zserbó-szerű... addigra már nagyon dugig voltam a sajtokkal, de a becsület az becsület: le kellett nyomni :-)))


Nos, ez egy elég érdekes ital volt, a neve: Monaco. Sör, granada szirup és limonádé keveréke. Eleinte húzodoztam tőle, de utána megkóstoltam. Érdekes, kissé édes ízű, de egész iható :-)


Igen, jól látni: fenyőtoboz magját törögettük és ettük egy ágyas bor mellé. Sosem kóstoltam még; eleinte kissé gyanakodva is néztem, mert nem tudtam hogy az egyáltalán ehető-e. Persze a többiek ették és én se akartam kimaradni. Kicsit olyan volt az íze mint a tökmagé...


És maga az előbb emlegetett ágyas bor... ez spéci, házi bor volt. Elmentünk Jerard úrhoz (lesz róla majd fénykép) és ő kínált meg háromunkat ezzel a csodával. Finom lehetett az alapanyag is, de ő a borba rakott bele füge (?) ágakat és attól lett ilyen sötét színe és nehéz, sűrű, édes bor. Fantasztikus volt az íze, színe zamata, illata. Le is nyomtunk fejenként két pohárral belőle :-) A sűrűsége a tokajihoz hasonlított... szóóóóóóóval... :-))))))


Ez a tábla bolt Jerard úrnál a boros szekrényén.... tekintve hogy finom bora volt, biztos hogy nagy bölcsesség lehet... szóval nem árt majd lefordíttatni :-)


Egy kicsit közelről ez a finopm borocska :-) A pohár mellett a toboz magok héjja látszik :-)


Ez is egy pizza-féle... hogy pontosan melyik is, azt már nem tudom... de guszta volt... Azt hiszem Torstein barátom rendelt ilyet...


Chantal ebédje; rákocskák citrommal, vajjal, majonézes öntettel... háááááááát... :-)


Ez egy desszert volt; egy jó érett sárgadinnye kimagozva majd beleöntve abból a borból amit aperitífnek ittunk a sayonara partyn. Ahogy kanalazzuk ki a dinnyét, kicsit belemártjuk a benne lévő borba... hmmmmmmmmmmmmm! :-)))


Sajnos ez a fotó (sem) sikerült teljesen jól; ez egy üveg vörösbor (volt amíg meg nem ittuk :-). Száraz, testet - igazi francia termelői bor... nagyon finom volt.


Még mindig ugyanaz a bor(os üres) üveg :-)


Nos, ezen a képen talán jobban látszik ez a marhahúsos fogás...


Nos, ez is egy halas étel... sajna a vaku miatt kissé világos lett...


Nos, én nem szoktam kávézni, de legalább a francia capucchinót meg kellett kóstolnom... se a külleme, sem az íze nem hagyott kívánnivalót maga után :-)


dcfc0166.jpg


Ez már a repülőn van hazafelé; a felszolgálóktól lehetett kérni üdítőket, ásványvizet, stb. Odafele menet nem mertem kockáztatni, mert Berényi Gyuri barátom esküvőjén főzőcskéztem és pusztítottam az unikumon és sört, de visszafelé már nagylegény voltam; ásványvíz helyett sört kértem (és kaptam). Meglepő módon nagyon finom sör volt - az olaszok is tudnak sört csinálni úgy látszik (Made in Italian) :-)